Over hoge bloeddruk: Risico en behandeling van hoge bloeddruk

Hoge-bloeddruk.jpg

boeken-interviews Ongeveer 1 op 10 Belgen heeft hypertensie, beter bekend als een verhoogde bloeddruk. Hypertensie geeft vrijwel geen klachten. Heel bedrieglijk, want het is wel degelijk gevaarlijk! Een hoge bloeddruk verhoogt de kans op hersen- en hartinfarcten. En hart- en vaatziekten zijn België nog steeds de eerste doodsoorzaak.

Vaak komen pas na de diagnose van de dokter de vragen. Hoe werkt een normale bloedsomloop? Wat is nu precies een hoge bloeddruk en hoe ontstaat die? Wat zijn de mogelijke gevolgen? Welke rol spelen risicofactoren als overgewicht, roken en suikerziekte? Hoe kan je als patiënt meewerken om je bloeddruk weer te verlagen? Welke zijn de voor- en nadelen van verschillende soorten medicijnen? Om aan de groeiende behoefte aan deze en andere gezondheidsvragen te voldoen, geeft dit boek heldere en zeer toegankelijke antwoorden.

Hoge bloeddruk. Over risico’s en behandeling van hoge bloeddruk maakt deel uit van de reeks ‘Gezondheidsinfo’, die richt zich tot de patiënt en zijn directe omgeving. De auteurs zijn huisartsen en specialisten, die op een degelijke manier heldere en correcte gezondheidsinformatie geven. Elk deel van de reeks heeft een overzichtelijke opbouw en verschaft de nodige voorlichting in een bestek van 100 bladzijden. De belangrijkste aspecten van een ziekte worden begrijpelijk uiteengezet, mede dankzij handige schema’s statistieken en didactische tekeningen.

Hoge bloeddruk. Over de risico's en behandeling van hoge bloeddruk - Dr. Rob Timmermans
Uitgeverij Davidsfonds/Leuven - ISBN 90 5826 263 4 - Handelsprijs: € 12,95 - Verkrijgbaar in de boekhandel


Laatst bijgewerkt: februari 2005

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram