Over Cholesterol. En hart- en vaatziektes

boeken-interviews Cholesterol is essentieel voor het goed functioneren van het lichaam. Maar een te hoog cholesterolgehalte vergroot aanzienlijk de kans op hart- en vaatziekten, vooral in combinatie met andere risicofactoren als roken, suikerziekte en een verhoogde bloeddruk. Dikwijls is onze levenswijze de oorzaak van cholesterolproblemen. Maar ook erfelijke factoren kunnen een rol spelen. Verhoogde cholesterol is echter geen onbeheersbaar probleem.

Welke functie heeft cholesterol in het lichaam? Bestaat er ook ‘goede’ cholesterol? Hoe ontstaat een te hoog cholesterolgehalte? Wat is te hoog? Hoe kan het verlaagd worden? Wat kan je er zelf aan doen? Wat zegt de medische wetenschap ervan? Dit boek geeft heldere antwoorden op deze en vele andere vragen.

Correcte gezondheidsinfo is belangrijk voor patiënten en hun omgeving. Inzicht in oorzaken, gevolgen en medische behandelingen vormt vaak de eerste stap in een goede aanpak van het gezondheidsprobleem.

Cholesterol maakt deel uit van een referentiereeks in de patiëntenvoorlichting. De reeks kwam tot stand met medewerking van patiëntenorganisaties, huisartsen en specialisten ter zake.

Over Cholesterol. En hart- en vaatziektes - Dr. John Kastelein en Dr. Joep Defesche
Uitgeverij Davidsfonds/Leuven - ISBN 90 5826 239 1 - Richtprijs € 12,95 - Verkrijgbaar in de boekhandel


Laatst bijgewerkt: september 2005

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram