gewicht

Genen eerder dan mode veroorzaakt Anorexie

nieuws 9/08/2019

Volgens een Zweeds-Amerikaanse tweelingenstudie bestaat er een sterke genetische basis voor anorexia nervosa, en bestaat er omgekeerd nauwelijks enig bewijs voor de stelling dat het een pathologisch antwoord zou zijn op een bepaald mode-ideaal.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Start preventie overgewicht al op jeugdige leeftijd

nieuws 5/08/2019

Overgewicht bij kinderen is een belangrijke oorzaak van diabetes en hart- en vaatziekten op oudere leeftijd. Onderzoek naar de vroege herkomst van hart- en vaatziekten en overgewicht kan meer inzicht geven in het ontstaan van beide aandoeningen.

lees meer »

Een op vier kinderen in EU te zwaar

nieuws 12/08/2019

Een kind op vier in de Europese Unie is te zwaar. Hun aantal groeit met ongeveer 400.000 per jaar. Overgewicht is een enorm gezondheidsrisico, aldus Europees Commissaris van Gezondheid Marcos Kyprianou.

lees meer »

Vetgehalte meten door de middelomtrek

Vetgehalte meten door de middelomtrek
dossier 25/04/2014

De BMI-index is (voor volwassenen) een goede aanduiding voor de hoeveelheid vet in het lichaam. Maar naast de hoeveelheid lichaamsvet is ook de verdeling ervan een belangrijke factor voor het bepalen van gezondheidsrisico's (o.m. hart- en vaatziekten diabetes…).

lees meer »

Plantaardige sterolen

dossier 11/05/2021

Planten- of fytosterolen of stanolesters, lijken sterk op cholesterol, maar worden in tegenstelling tot cholesterol niet in grote hoeveelheden uit de voeding in het lichaam opgenomen.

lees meer »

Xenical® ook voor obese kinderen

nieuws 12/08/2019

Xenical® (orlistat), een geneesmiddel voor gewichtsverlies, heeft een positief advies gekregen van het CHMP (Comité van Geneesmiddelen voor Humaan Gebruik), voor gebruik bij obese kinderen van 12 jaar of ouder.

lees meer »

Licht overgewicht gezond?

nieuws 12/08/2019

Obesiteit (BMI>30) heeft een hele reeks negatieve gevolgen voor de gezondheid (verhoogd risico op hart- en vaatziekten, diabetes, enz.). Mensen met een licht overgewicht (BMI tussen 25-30) daarentegen ...

lees meer »

Langer leven door minder eten

nieuws 12/08/2019

Een caloriearm dieet beschermt tegen verouderingsziekten, zo blijkt uit een nieuw onderzoek bij mensen aan de Washington University in St. Louis.

lees meer »

Pil tegen vet

nieuws 5/08/2019

De farmaceutische industrie ontwikkelt pillen tegen vetzucht. Eén van de benaderingen is een medicijn dat hulp biedt bij vermageren.

lees meer »

Uit eten, een feest?

dossier 27/04/2021

Nuttige tips om van uit eten gaan een feest te maken en geen lijdensweg voor ons gewicht. Januari is dé uitgangsmaand bij uitstek en deze tips kunnen je misschien goed van pas komen.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram