Beter geen 'fruitkaasjes voor baby's' aan baby's geven

nieuws Nee. Heel wat producten worden aangeprezen voor baby's vanaf 6 maanden. Toch geef je ze beter niet aan een jonge baby. Wacht hiermee tot de leeftijd van 1 jaar.
Er is in de wetenschappelijke literatuur aangetoond dat teveel eiwitten in de kinderjaren zwaarlijvigheid kan veroorzaken.
Fruitkaasjes zorgen voor extra eiwitten . Die belasten de nieren van je baby. De melkvoeding en bijvoeding leveren voldoende eiwitten om in de dagelijkse behoefte te voorzien.
Vaak zijn de fruitkaasjes ook gezoet. Dit is slecht voor de tanden.
In de praktijk worden deze fruitkaasjes vaak bij of als vervanging van fruitpap gegeven. Maar een melkproduct kan fruit niet vervangen. Fruit bevat andere vitamines dan melkproducten.
Ze stimuleren je baby ook niet tot het leren eten van brokjes in de voeding, een vaardigheid die ze het best rond de leeftijd van 8 maanden aanleren.
Ook afgeleide koemelkproducten (yoghurt of plattekaas) zijn niet aan te raden voor de leeftijd van één jaar.
Te veel melkproducten geven te veel eiwitten: die belasten de nieren. Er is in wetenschappelijke literatuur aangetoond dat teveel eiwitten eten in de kinderjaren zwaarlijvigheid kan veroorzaken.
Dit leidt tot een onevenwichtige voeding: te veel eiwitten en calcium, te weinig ijzer en voedingsvezels.
Is je baby iets ouder, dan kan je als boterhambeleg een stukje jonge kaas of een beetje volle plattekaas geven. Overdrijf niet en beperk dit tot de boterham.


Laatst bijgewerkt: maart 2012

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram