Steeds meer Belgen ondergaan chirurgie tegen obesitas

nieuws In België kampt ongeveer 46% van de mensen ouder dan 15 jaar met overgewicht en ongeveer 11,5 % van de Belgen is obees. Om de nodige kilo’s te verliezen volstaat het voor sommige mensen om een strikt dieet te volgen en zich aan een intensief trainingsprogramma te onderwerpen. Dit is echter niet voor iedereen haalbaar. In zulke gevallen blijkt chirurgie een goede oplossing. Volgens de Section for Obesity Surgery Belgium (SOSB), een afdeling van de Belgische Koninklijke Vereniging voor Chirurgie, blijkt uit studies dat obesitaschirurgie één van de veiligste en efficiëntste manieren is om blijvend gewicht te verliezen. Volgens de vereniging zou zelfs 80% van de obese patiënten met een chirurgische oplossing kunnen geholpen worden.
De indicatie voor een operatie is een BMI groter dan 40 of BMI groter dan 35 met 2 bijkomende aandoeningen bijv. Hoge bloeddruk en diabetes.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram