Kookboek voor patiënten met een maagring

nieuws Jaarlijks laten 4000 Belgen een maagring plaatsen. Een maagring is een middel om gewicht te verliezen en om zo ook de risico’s van het overgewicht voor de gezondheid te verminderen. De operatie houdt in dat een aanpasbare ring rond het hoogste deel van de maag wordt geplaatst. Dit laat toe dat de patiënt sneller een verzadigd gevoel heeft. Het is de minst ingrijpende oplossing en de enige in de bariatrische chirurgie die men ongedaan kan maken. Het plaatsen van een maagring is enkel mogelijk als de persoon veel overgewicht heeft (BMI>35).
Nadien is de patiënt verplicht minder te eten, wat vaak geassocieerd wordt met monotone voeding en bijgevolg geen plezier meer hebben aan eten. Nochtans kunnen ook patiënten met een maagring genieten van lekker eten. Dat is de boodschap die Dr. Meir wil geven aan alle patiënten met een maagring en hun omgeving, met het kookboek “Smaak gebonden”. Het boek wordt gratis verdeeld aan patiënten via hun chirurg of diëtist

Lees ook: Voeding na gastroplastie


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram