gewicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Aanbevelingen voor eiwitten

Aanbevelingen voor eiwitten
dossier 1/11/2015

Eiwitten zijn van belang voor de opbouw en het in stand houden van het lichaam. Eiwitten leveren ook aminozuren. Dat zijn de bouwstenen die nodig zijn voor de opbouw van de cellen, de spieren en organen, het zenuwstelsel, de botten en het bloed.

lees meer »

Aanbevelingen voor vetten

Aanbevelingen voor vetten
dossier 1/11/2015

Vetten zijn van belang als energiebron voor het lichaam. Vetten bevatten ook onmisbare vetzuren die van belang zijn voor het in stand houden van lichaamsfuncties.

lees meer »

1 op 2 Belgen is te dik

nieuws 5/08/2019

1 op 2 Belgen is te dik: 36% lijdt aan overgewicht (Body Mass Index tussen 25 en 29,9) en 12% is zwaarlijvig of obees (BMI boven 30). Dat zegt het Obesitas Forum, een nieuwe vereniging opgericht ...

lees meer »

Dikke buik is onderschat gevaar

nieuws 12/08/2019

ook mensen met een 'gezond' gewicht (volgens de BMI-index waarbij de verhouding tussen gewicht en lichaamslengte wordt gemeten) maar met een dikke buik lopen een verhoogd gezondheidsrisico, zo blijkt uit een studie van het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid.

lees meer »

Bierbuik niet alleen door bier

nieuws 30/08/2019

De bierbuik bij mannen is niet alleen aan veelvuldig cafébezoek te wijten. Volgens Italiaanse wetenschappers hebben sommige mannen aanleg voor een dikke buik door een specifiek gen.

lees meer »

Dikke veertigers leven zes jaar korter

nieuws 30/08/2019

Mannen die op hun veertigste levensjaar ernstig overgewicht (BMI van 30 of meer) hebben, leven gemiddeld zes jaar korter dan mannen met een normaal gewicht. Obese vrouwen zouden gemiddeld 7 jaar minder lang leven.

lees meer »

Overgewicht verkort de levensduur

nieuws 5/04/2003

Overgewicht op middelbare leeftijd veroorzaakt niet alleen chronische ziekten, maar verkort ook de levensduur met drie jaar. Dat blijkt uit een onderzoek in de Amerikaanse staat Massachussetts.

lees meer »

Gewichtsverlies bij kankerpatiënten

nieuws 30/08/2019

Een nieuw voedingspreparaat op basis van EPA (omega-3-vetzuren uit visolie) zou een belangrijke rol kunnen spelen om gewichtsverlies bij kankerpatiënten te herstellen, aldus een mededeling van de Belgische Federatie tegen Kanker en het farmaceutisch bedrijf Abbott.

lees meer »

Energie, Joules, Calorieën en voeding?

dossier 7/05/2021

De energie die in onze voeding aanwezig is, wordt omgezet in warmte en activiteit voor onze levensprocessen en de werking van het lichaam. Energie in de voeding kan gemeten worden in joules of in calorieën.

lees meer »

Zwangerschap en zwaarlijvigheid

Zwangerschap en zwaarlijvigheid
dossier 30/05/2022

Het is bewezen dat overgewicht en obesitas een van de belangrijkste gezondheidsrisico's voor de Westerse bevolking vormen.Een zwangerschap bij een obese vrouw behoort tot de hoogrisico-zwangerschappen en ook de bevalling houdt risico's in.

lees meer »

Eén op zes kinderen te dik

nieuws 30/09/2002

In Duitsland hebben bewegingsexperts de overheid verzocht om kinderen meer beweging en betere lichamelijke oefening te geven, gelet op het toenemende aantal te dikke kinderen.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram