Over Obesitas en overgewicht. Oorzaken, gevolgen en behandeling

Laatst bijgewerkt: oktober 2005
obesitas-overgewicht.jpg

boeken-interviews Bijna één op twee volwassen Belgen wegen te veel. Soms hebben overgewicht en obesitas (ernstig overgewicht) te maken met een ‘verkeerd’ voedingspatroon. Maar vaak liggen de oorzaken dieper. Tot voor kort nam ook de medische wereld overgewicht nauwelijks serieus. Nochtans verdient te hoog lichaamsgewicht de nodige aandacht.

Wanneer heb je overgewicht? Waarom hebben zo veel mensen er last van? Wat zijn de gezondheidsrisico’s? Hoe kun je gezond afvallen? Dit boek geeft heldere antwoorden op deze en vele andere vragen.

Correcte gezondheidsinfo is belangrijk voor patiënten en hun omgeving. Inzicht in oorzaken, gevolgen en medische behandelingen vormt vaak de eerste stap in een goede aanpak van het gezondheidsprobleem.

Obesitas en overgewicht maakt deel uit van een referentiereeks in de patiëntenvoorlichting. De reeks kwam tot stand met medewerking van patiëntenorganisaties, huisartsen en specialisten ter zake.

Obesitas en overgewicht. Oorzaken, gevolgen en behandeling
Dr. Pierre Zelissen

Uitgeverij Davidsfonds/Leuven - ISBN 90 5826 242 1 - Richtprijs € 12,95 - Verkrijgbaar in de boekhandel
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram