gewicht

Dikke vrienden maken dik

nieuws 12/08/2019

Zwaarlijvigheid is ‘besmettelijk’, aldus een onderzoek van de universiteiten van San Diego en de Harvard Medical School gepubliceerd in het New England Journal of Medicine.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Gezondheidsadviezen werken niet

nieuws 12/08/2019

Mensen laten zich geen veranderingen in hun eet- en leefgewoonten opdringen door de overheid, zo blijkt uit onderzoek van het Nederlandse Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

lees meer »

Campagne gewichtsverlies

nieuws 12/08/2019

Acteurs Marijn De Valck en Paul Verstraete nemen de uitdaging aan: zij willen hun BMI op één jaar tijd met 2 punten doen dalen.

lees meer »

Kinderen in groene wijken minder dik

nieuws 8/08/2019

Kinderen die in zogenoemde groene wijken wonen, zijn minder dik dan leeftijdsgenootjes uit vergelijkbare wijken zonder groen. In wijken met veel gras en bomen is het percentage kinderen met overgewicht ongeveer vijftien procent lager.

lees meer »

Dik zonder sigaret?

dossier 12/05/2021

Rokers zien vaak niet af van hun ongezonde gewoonte omdat ze denken op die manier snel in gewicht bij te komen. Maar is dat zo? Brengt stoppen met roken je balans hopeloos uit evenwicht? Niet als je met enkele eenvoudige zaken rekening houdt.

lees meer »

Mogelijk verband tussen overgewicht en dementie

nieuws 9/08/2019

Onderzoekers van het Franse Inserm in Toulouse vergeleken gedurende vijf jaar de BMI van ruim 2200 gezonde mannen en vrouwen van 32 tot 64 jaar met hun prestaties op een aantal cognitieve tests (geheugen, aandacht, snelheid om informatie te verwerken).

lees meer »

Onderzoek naar Obesitasvaccin

nieuws 7/08/2019

Onderzoekers van het Scripps Research Institute in La Jolla, California, hebben de eerste gunstige tests bij ratten uitgevoerd met een experimenteel vaccin tegen obesitas.

lees meer »

Vegetariërs wegen minder

nieuws 5/08/2019

Verschillende wetenschappelijke studies tonen aan dat vegetariërs slanker zijn in vergelijking met vleeseters. Een nieuwe Britse studie bewijst dat ook de jaarlijkse gewichtstoename bij vegetariërs kleiner is.

lees meer »

5 tips voor een lijnvriendelijke vakantie

5 tips voor een lijnvriendelijke vakantie
dossier 16/12/2019

Mooi weer, een aangename en ontspannen sfeer, een goed gezelschap... Tal van zaken die het verleidelijk maken om op vakantie van je goede voornemens af te glijden. Drastische maatregelen zijn meestal niet nodig. Kleine aanpassingen volstaan vaak al. We geven 5 tips.

lees meer »

Genen eerder dan mode veroorzaakt Anorexie

nieuws 9/08/2019

Volgens een Zweeds-Amerikaanse tweelingenstudie bestaat er een sterke genetische basis voor anorexia nervosa, en bestaat er omgekeerd nauwelijks enig bewijs voor de stelling dat het een pathologisch antwoord zou zijn op een bepaald mode-ideaal.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram