Niet te snel vermageren na zwangerschap

Laatst bijgewerkt: juni 2022

nieuws Probeer na de bevalling niet te snel de kilo’s kwijt te raken die er tijdens de zwangerschap zijn bijgekomen. Diëten of een intensief oefenprogramma om zo snel mogelijk na de bevalling weer op gewicht te komen, is geen goed idee, zegt het Britse Royal College of Midwives. Het is normaal dat je na een zwangerschap drie tot zes maanden en soms zelfs tot één jaar nodig hebt om weer op je normale gewicht te komen. Vrouwen moeten na de bevalling en tijdens de periode van borstvoeding voldoende eten. Zeker tot na de borstvoedingsperiode is het beter om geen dieet te volgen. Obese moeders die wensen af te vallen na de bevalling nemen best toch minimum 1500 kcal/dag in en wachten best met diëten tot de lactatie goed op gang is (vanaf ongeveer 4 weken).
Wel wordt aangeraden dat vrouwen die neiging tot overgewicht hebben, tijdens de zwangerschap zelf niet te veel gewicht winnen. Zwangeren met ondergewicht (BMI < 20) mogen tussen 12,5 en 18 kg bijkomen in gewicht, zwangeren met een normaal gewicht (BMI 20 - 25) mogen tussen 11,5 en 16 kg bijkomen, zwangeren met overgewicht (BMI 25 - 29) mogen tussen 7 en 11,5 kg bijkomen. Vrouwen die obees (BMI > 29) zijn voor de zwangerschap mogen tussen 6 en 11,5kg bijkomen.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram