Niet te snel vermageren na zwangerschap

nieuws Probeer na de bevalling niet te snel de kilo’s kwijt te raken die er tijdens de zwangerschap zijn bijgekomen. Diëten of een intensief oefenprogramma om zo snel mogelijk na de bevalling weer op gewicht te komen, is geen goed idee, zegt het Britse Royal College of Midwives. Het is normaal dat je na een zwangerschap drie tot zes maanden en soms zelfs tot één jaar nodig hebt om weer op je normale gewicht te komen. Vrouwen moeten na de bevalling en tijdens de periode van borstvoeding voldoende eten. Zeker tot na de borstvoedingsperiode is het beter om geen dieet te volgen. Obese moeders die wensen af te vallen na de bevalling nemen best toch minimum 1500 kcal/dag in en wachten best met diëten tot de lactatie goed op gang is (vanaf ongeveer 4 weken).
Wel wordt aangeraden dat vrouwen die neiging tot overgewicht hebben, tijdens de zwangerschap zelf niet te veel gewicht winnen. Zwangeren met ondergewicht (BMI < 20) mogen tussen 12,5 en 18 kg bijkomen in gewicht, zwangeren met een normaal gewicht (BMI 20 - 25) mogen tussen 11,5 en 16 kg bijkomen, zwangeren met overgewicht (BMI 25 - 29) mogen tussen 7 en 11,5 kg bijkomen. Vrouwen die obees (BMI > 29) zijn voor de zwangerschap mogen tussen 6 en 11,5kg bijkomen.


Laatst bijgewerkt: juni 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram