Doner kebab is een vetbom

nieuws De populaire Doner Kebab is een echte vetbom, zeggen Britse wetenschappers. Nochtans wordt een broodje met Kebab en sla soms beschouwd als een van de gezondere fast food-keuzes. Volgens de onderzoekers bevat één kebab echter het equivalent van ongeveer één wijnglas zuivere olie. Eén van de geteste kebabs bevatte 140 g puur vet, een andere 111g. Volgens de wetenschappers verhogen twee zulke kebabs per week het risico op een hartaanval binnen de tien jaar, zeker wanneer men weinig fruit en groente en veel andere vette gerechten eet.
De wetenschappers analyseerden ook de vetinhoud van andere populaire fast food maaltijden zoals fish & chips en pizza en van Chinese en Indische meeneemgerechten. Eén zulk gerecht bevatte gemiddeld meer dan de aanbevolen maximale dagelijkse hoeveelheid vet. De kebabs bevatten het meeste vet, hoofdzakelijk verzadigde vetten en relatief veel transvetten.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram