Afslankpil niet beter dan dieet

nieuws De nieuwe afslankpil rimonabant, die binnenkort op de Nederlandse markt verschijnt, werkt niet beter dan een dieet en begeleiding.
Dat zei bioloog en farmaceut Renger Witkamp recent bij de aanvaarding van het hoogleraarschap voeding en farmacologie aan de Wageningen Universiteit. Ook van andere afslankmiddelen zijn vooralsnog geen wonderen te verwachten.

Witkamp gaat zich in het bijzonder bezighouden met onderzoek naar manieren om overgewicht aan te pakken en de relatie tussen voeding en medicijnen.

Volgens Witkamp werkt rimonabant maar bij ruim de helft van de gebruikers en die verliezen 5 tot 10 procent van hun gewicht. Dit resultaat is ook makkelijk haalbaar met een dieet. Witkamp vindt dat in Nederland toch al te veel medicijnen worden gebruikt voor chronische aandoeningen, die met een betere leefstijl te voorkomen waren geweest. Maagzuur- en cholesterolremmers staan net als medicijnen tegen diabetes type II in de top van meest gebruikte geneesmiddelen. Tijdig ingrijpen in de leefstijl is net zo effectief, aldus de hoogleraar.

bron: meldpunt medicijnen

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram