diabetes

Mag ik aardbeien eten als ik diabetes heb?

nieuws 6/07/2022

Aardbeien vormen geen enkel probleem. Net zoals andere fruitsoorten zijn ze een bron van vitaminen, mineralen, voedingsvezels en andere bio-actieve stoffen die het lichaam nodig heeft om goed te functioneren.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.

Zorgtraject diabetes type 2

nieuws 5/12/2019

Mensen met type 2 diabetes kunnen met hun huisarts en de behandelende specialist een zogenaamd zorgtraject afsluiten. Het zorgtraject heeft tot doel uw diabetes zo goed mogelijk te behandelen.

lees meer »

Diabetes type 2: waarschuwingssignalen

nieuws 14/07/2022

Diabetes type 2 begint ongemerkt. Bijna de helft van de diabetespatiënten weet aanvankelijk niet dat hij de ziekte heeft. Veel klachten zijn zo vaag, dat mensen er niet mee naar de huisarts gaan.

lees meer »

Zelftest voor gezondheidsrisico's

nieuws 9/08/2019

Artsen van het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag hebben een online gezondheidsrisicotest gemaakt waarmee men zelf kan testen hoe groot het risico is op veel voorkomende ziektes.

lees meer »

Nieuw voedingsadvies voor mensen met diabetes

nieuws 12/05/2021

De Nederlandse Diabetes Federatie heeft een nieuwe Voedingsrichtlijn voor mensen met diabetes opgesteld met nieuwe informatie over afvallen voor mensen met diabetes en mensen met een verhoogd risico op diabetes.

lees meer »

Aanpak van diabetes en reizen

nieuws 9/08/2019

Bij een verre vliegtuigreis is een voldoende voorraad aan koolhydraten, insuline (koel te bewaren), spuiten of pennen, en strips om de glucose en de ketonen te bepalen, belangrijk.

lees meer »

Wat doen bij zwangerschapsdiabetes?

nieuws 5/12/2019

Hoewel zwangerschapsdiabetes na de bevalling meestal verdwijnt, is het toch belangrijk dat de aandoening zo snel mogelijk behandeld wordt. Zwangerschapsdiabetes gaat namelijk gepaard met een aantal gezondheidsrisico’s bij moeder en kind.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram

Wat denk jij?

Diabetes of suikerziekte wordt veroorzaakt door een stoornis in de

  • lever
  • pancreas