diabetes

Nieuwe behandeling voor type1-diabetes

nieuws 15/05/2019

Wetenschappers van de Vrije Universiteit Brussel hebben een nieuwe behandeling ontdekt om recent vastgestelde type 1-diabetespatiënten te behandelen en mogelijk de aandoening bij kinderen te helpen voorkomen.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.

Forse toename van kinderen met diabetes 1

nieuws 15/05/2019

Het aantal jongeren onder de 15 jaar met diabetes 1 zal in 2020 met 70% zijn toegenomen ten opzichte van 2005. Volgens de prognoses zal het aantal kinderen onder 5 jaar met diabetes 1 in 2020 zijn verdubbeld.

lees meer »

Wereld Diabetes Dag kleurt blauw

nieuws 9/08/2019

Naar aanleiding van de Wereld Diabets Dag op 14 november zullen een aantal belangrijke gebouwen en monumenten in de hele wereld in het blauw verlicht worden.

lees meer »

Soja helpt tegen diabetes

nieuws 5/08/2019

Vrouwen die dagelijks één portie sojamelk nemen, hebben bijna 40% minder kans op diabetes. Dit blijkt uit een grootschalig Chinees onderzoek, gepubliceerd in American Journal of Clinical Nutrition.

lees meer »

Belg kent te weinig over diabetes

nieuws 9/08/2019

Volgens een groot publieksonderzoek schat 60% van de Belgen het risico om diabetes te krijgen in als onbestaand of klein. Dit terwijl 40% van hen vandaag al een verhoogd risico heeft.

lees meer »

Steeds meer kinderen hebben diabetes

nieuws 9/08/2019

Diabetes is wereldwijd één van de meest voorkomende chronische aandoeningen bij kinderen. Het komt voor op verschillende leeftijden: bij baby’s, peuters en kleuters. Vaak wordt de diagnose te laat of verkeerd gesteld.

lees meer »

Melk goed tegen hartzieketen en diabetes?

nieuws 9/08/2019

Onderzoek aan Cardiff University toont aan dat mannen die dagelijks een of meer glazen melk drinken ruim 60% minder kans maken op metabool syndroom in vergelijking met mannen die geen of weinig melk drinken.

lees meer »

Diabetesmedicijn verhoogt kans op hartaanval

nieuws 8/08/2019

Het geneesmiddel rosiglitazone (Avandia) tegen diabetes type II verhoogt het risico op een hartaanval. Dat blijkt uit een onderzoek in het Amerikaanse medische tijdschrift New England Journal of Medicine.

lees meer »

Diabetes wordt nog groter probleem dan voorspeld

nieuws 9/08/2019

In het Canadese Ontario is het totaal aantal patiënten met diabetes de afgelopen tien jaar zodanig toegenomen, dat de stijging die door de WHO voor het jaar 2030 voor de wereldbevolking was voorspeld, daar nu al is bereikt.

lees meer »

Blijf diabetes een stap voor

nieuws 8/08/2019

Eén op twintig Belgen heeft diabetes of suikerziekte. Verwacht wordt dat binnen twintig jaar zelfs één op tien Belgen diabetespatiënt zal zijn.

lees meer »

Medische zelftests vaak onbetrouwbaar

nieuws 8/02/2021

De resultaten van medische zelftests voor het meten van bv. bloedsuiker, bloedstolling, cholesterol, eiwit in urine, alcohol, hepatitis C, HIV, Chlamydia, darmkanker enz., zijn vaak onbetrouwbaar.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram

Wat denk jij?

Spruw is een schimmelinfectie van het mondslijmvlies.

  • juist
  • niet juist