Grootschalige diabetescampagne moet Belg sensibiliseren

123-txt-diabetes-170-10.jpg

nieuws Diabetes in cijfers

Vandaag lijdt 1 op de 12 Belgen aan diabetes en zit 1 op de 4 in de risicogroep om diabetes type II te ontwikkelen. Bovendien neemt het aantal risicopatiënten elke dag toe. Ons land telt nu 500.000 personen met prediabetes en 3.400.000 mensen met het metabool syndroom, een combinatie van risicofactoren zoals een hoge bloedsuikerspiegel, verhoogde cholesterol, hoge bloeddruk en overgewicht. De verwachtingen zijn dan ook somber gesteld: tegen 2050 hebben vermoedelijk 4 op de 12 Belgen diabetes, of 1 op de 3.

Preventietips & risicotest
Om de Belg bewust te maken van de diabetesproblematiek én het feit dat je tijdig kan ingrijpen, lanceert het Belgische farmaceutische bedrijf Eurogenerics, divisie NeoCare, de campagne ‘Voorkomen kan, genezen niet.'

Centraal staat de website voorkomdiabetes.be. Daar vind je alle info over (pre)diabetes, de risico’s en de gevolgen. Ook kan je er zelf een ‘diabetestest’ doen: aan de hand van 9 snelle vragen, kom je te weten welk risico je loopt om diabetes type II te ontwikkelen en of het raadzaam is om je huisarts te raadplegen. De site helpt je ook op weg met tal van preventieve tips, want een gezonde, gevarieerde voeding en voldoende beweging zijn de belangrijkste pijlers in de strijd tegen diabetes type II.


Laatst bijgewerkt: maart 2016

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram