HALT2Diabetes

Laatst bijgewerkt: december 2014
123-diab-prik-vinger-glycem-bloed-170_10.jpg

nieuws Sinds juni 2014 is in de regio’s Gent-Merelbeke-Destelbergen en Sint-Truiden en Borgloon het innovatieve pilootproject "HALT2Diabetes" gestart. Het project is een initiatief van de Diabetes Liga vzw, met de steun van de Vlaamse overheid en in nauwe samenwerking met partnerorganisaties Domus Medica, Eetexpert en VIGeZ.

HALT2Diabetes staat voor ‘Haalbaarheid van lokale preventie van type 2 diabetes’. In het project wordt gezocht naar een budgetvriendelijke methodiek om personen met een hoog risico op type 2 diabetes te identificeren en te leiden naar een leefstijlprogramma.

HALT2Diabetes steunt op een aantal essentiële pijlers:
• Creëren van bewustzijn over diabetes(preventie) en sensibilisatie in de lokale gemeenschap.
• Deskundigheidsbevordering bij zorgverleners over preventie van type 2 diabetes.
• Implementeren van een model voor screening, vroegdetectie en preventie van type 2 diabetes in de eerste lijn (huisartsenpraktijk).
• In kaart brengen en voorzien in een geschikt leefstijlaanbod voor risicopersonen voor type 2 diabetes na doorverwijzing door de huisarts.

Gezien type 2 diabetes meestal kadert in een breder cardiovasculair risicoprofiel, vraagt dit om een geïntegreerde preventieve aanpak. Hier wordt binnen HALT2Diabetes dan ook maximaal aandacht aan besteed.


Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram