dementie

Internet belangrijk bij geheugenklachten

nieuws 9/08/2019

Het internet wordt het informatiepunt bij uitstek voor mensen met geheugenklachten en/of hun familieleden. Geheugenklachten, die op een beginnende vorm van dementie kunnen wijzen, worden zo sneller gedetecteerd en bespreekbaar gemaakt.

lees meer »

Geheugenproblemen na wegname eierstokken

nieuws 1/06/2022

Vrouwen bij wie voor de menopauze een of beide eierstokken zijn verwijderd (ovariëctomie), hebben bijna twee keer meer kans op geheugenproblemen en dementie, en op de ziekte van Parkinson dan andere vrouwen.

lees meer »

Gezelschapsspel over dementie

nieuws 9/08/2019

Vijf procent van alle 65-jarigen lijdt aan een vorm van dementie. Bij 80-jarigen loopt dat op tot bijna één op drie. Ondanks de gestage groei van het aantal patiënten blijft het onderwerp moeilijk bespreekbaar.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Hersenactiviteit kan Alzheimer vertragen

nieuws 5/08/2019

Volgens een studie van het Amerikaanse Rush University Medical Center (gepubliceerd in Neurology, 27 juni) vertraagt hersenactiviteit (het lezen van kranten, schaakspelen enz) de ontwikkeling van Alzheimer.

lees meer »

Mogelijk verband tussen overgewicht en dementie

nieuws 9/08/2019

Onderzoekers van het Franse Inserm in Toulouse vergeleken gedurende vijf jaar de BMI van ruim 2200 gezonde mannen en vrouwen van 32 tot 64 jaar met hun prestaties op een aantal cognitieve tests (geheugen, aandacht, snelheid om informatie te verwerken).

lees meer »

Cabernet Sauvignon tegen Alzheimer

nieuws 5/08/2019

Volgens nieuw onderzoek aan de Mount Sinai School of Medicine in New York zou matige consumptie (1-2 glazen per dag) van rode Cabernet Sauvignon het risico op Alzheimer kunnen verminderen.

lees meer »

OPS of Schildersziekte

dossier 12/05/2021

OPS is de verzamelnaam voor een reeks fysieke en psychische stoornissen die je kan krijgen door veelvuldige of langdurige blootstelling aan schadelijke oplosmiddelen. De volledige benaming is Organisch Psychosyndroom door Solventen.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram