dementie

Onderbroken slaap slecht voor geheugen

nieuws 13/05/2021

Een onderbroken nachtrust is slecht voor het geheugen, althans bij muizen. Dat blijkt uit een Amerikaanse studie gepubliceerd in het vakblad Proceedings of the National Academy of Science .

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Dementie verloopt sneller na hersentraining

nieuws 9/08/2019

Het oplossen van kruiswoordraadsels, puzzles en andere spelletjes die de hersenen stimuleren, kunnen bijdragen aan mentale fitheid en dementie uitstellen, maar eens dementie optreedt kan het sneller gaan.

lees meer »

Voedingsbedrijven onderzoeken 'Alzheimer-cocktail'

nieuws 6/08/2019

Diverse voedingsbedrijven zoals Danone en Nutricia onderzoeken een soort milkshake tegen de ziekte van Alzheimer. De resultaten van een eerste studie werden gepubliceerd in Alzheimer's and Dementia, het vaktijdschrift van de Alzheimer’s Association.

lees meer »

Geheugentraining helpt niet tegen dementie

nieuws 6/08/2019

Uit onderzoek in opdracht van Alzheimer Nederland blijkt dat tweederde van de Nederlanders denkt dat je dementie kunt tegengaan met geheugentraining. Dit is volgens Alzheimer Nederland één van de grootste misverstanden over dementie.

lees meer »

Hoogspanningslijnen en de ziekte van Alzheimer

nieuws 5/08/2019

Onlangs is een Zwitsers onderzoek gepubliceerd waarin bij mensen die meer dan 10 jaar binnen een afstand van 50 meter van een hoogspanningslijn woonden ongeveer een verdubbeling is waargenomen van het aantal sterfgevallen waarbij de ziekte van Alzheimer als belangrijkste of bijkomende doodsoorzaak is geregistreerd.

lees meer »

Koning Boudewijnstichting wil nieuwe aanpak dementie

nieuws 9/08/2019

Personen met dementie moeten langer actief kunnen deelnemen aan het maatschappelijk leven. Dat is één van de aanbevelingen van een werkgroep van de Koning Boudewijnstichting. De Stichting zal daarom in navolging van het Duitse voorbeeld ‘dementievriendelijke gemeente’ lokale initiatieven ondersteunen.

lees meer »

Alzheimer van vergeetachtigheid te onderscheiden

nieuws 5/08/2019

De hersenactiviteit van mensen met Alzheimer neemt af als zij rust nemen of niet aan prikkels worden blootgesteld. Dit gebeurt op een andere plek in het brein dan bij mensen die oud worden zonder deze vorm van dementie.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram