dementie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Dementie verloopt sneller na hersentraining

nieuws 25/09/2010

Het oplossen van kruiswoordraadsels, puzzles en andere spelletjes die de hersenen stimuleren, kunnen bijdragen aan mentale fitheid en dementie uitstellen, maar eens dementie optreedt kan het sneller gaan.

lees meer »

Voedingsbedrijven onderzoeken 'Alzheimer-cocktail'

nieuws 9/02/2010

Diverse voedingsbedrijven zoals Danone en Nutricia onderzoeken een soort milkshake tegen de ziekte van Alzheimer. De resultaten van een eerste studie werden gepubliceerd in Alzheimer's and Dementia, het vaktijdschrift van de Alzheimer’s Association.

lees meer »

Geheugentraining helpt niet tegen dementie

nieuws 30/11/2009

Uit onderzoek in opdracht van Alzheimer Nederland blijkt dat tweederde van de Nederlanders denkt dat je dementie kunt tegengaan met geheugentraining. Dit is volgens Alzheimer Nederland één van de grootste misverstanden over dementie.

lees meer »

Hoogspanningslijnen en de ziekte van Alzheimer

nieuws 4/05/2009

Onlangs is een Zwitsers onderzoek gepubliceerd waarin bij mensen die meer dan 10 jaar binnen een afstand van 50 meter van een hoogspanningslijn woonden ongeveer een verdubbeling is waargenomen van het aantal sterfgevallen waarbij de ziekte van Alzheimer als belangrijkste of bijkomende doodsoorzaak is geregistreerd.

lees meer »

Koning Boudewijnstichting wil nieuwe aanpak dementie

nieuws 28/03/2009

Personen met dementie moeten langer actief kunnen deelnemen aan het maatschappelijk leven. Dat is één van de aanbevelingen van een werkgroep van de Koning Boudewijnstichting. De Stichting zal daarom in navolging van het Duitse voorbeeld ‘dementievriendelijke gemeente’ lokale initiatieven ondersteunen.

lees meer »

Alzheimer van vergeetachtigheid te onderscheiden

nieuws 30/05/2008

De hersenactiviteit van mensen met Alzheimer neemt af als zij rust nemen of niet aan prikkels worden blootgesteld. Dit gebeurt op een andere plek in het brein dan bij mensen die oud worden zonder deze vorm van dementie.

lees meer »

Rokers hebben 50 procent meer kans op Alzheimer

nieuws 11/12/2007

Rokers hebben een grotere kans op de ziekte van Alzheimer of dementie dan mensen die niet (meer) roken. Dit blijkt uit onderzoek van het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam gepubliceerd in het tijdschrift Neurology (4 september 2007).

lees meer »

Internet belangrijk bij geheugenklachten

nieuws 9/12/2007

Het internet wordt het informatiepunt bij uitstek voor mensen met geheugenklachten en/of hun familieleden. Geheugenklachten, die op een beginnende vorm van dementie kunnen wijzen, worden zo sneller gedetecteerd en bespreekbaar gemaakt.

lees meer »

Geheugenproblemen na wegname eierstokken

nieuws 4/12/2007

Vrouwen bij wie voor de menopauze een of beide eierstokken zijn verwijderd (ovariëctomie), hebben bijna twee keer meer kans op geheugenproblemen en dementie, en op de ziekte van Parkinson dan andere vrouwen.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram