Omega 3 helpt niet tegen dementie of hartziekten

Laatst bijgewerkt: juli 2022

nieuws Omega 3-supplementen helpen niet om dementie te voorkomen. Dat zeggen wetenschappers die de resultaten van drie grote studies hebben bestudeerd, waaraan in totaal meer dan 3.500 mensen ouder dan 60 jaar meewerkten. Het onderzoek verscheen in de Cochrane Database of Systematic Reviews.

In die studies ontvingen de proefpersonen omega 3 vetten in de vorm van pillen of margarine. De proefpersonen die visolie kregen, bleken na 6, 12 of 40 maanden niet beter te scoren op geheugentests dan proefpersonen die een nepmiddel kregen. De omega 3 consumptie had ook geen enkele invloed op hun cognitieve functies.

Omega 3 supplementen (1 g per dag) zijn evenmin nuttig om een hartaanval of een beroerte te voorkomen bij mensen met diabetes of een hartziekte die gedurende 6 jaar dergelijke supplementen namen. Dat blijkt uit een studie gepubliceerd in het New England Journal of Medicine. Ook uit een overzicht van 14 studies (in Archives of Internal Medicine ) waarbij mannelijke hartpatiënten gedurende 1 tot 5 jaar omega 3 supplementen namen, blijkt dat deze supplementen geen enkel voordeel opleverden wat ziekteverschijnselen of sterftekans betreft in vergelijking men een placebo.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram