brandwonden

Zonnebrand

dossier 25/05/2017

Wanneer we mogen genieten van onze welverdiende vakantie bestaat de kans dat we ons laten verrassen door de hevige zon.

lees meer »

Eerste hulp bij blikseminslag

dossier 3/07/2016

Iedereen heeft wel eens verhalen gehoord over mensen of dieren die getroffen werden door een bliksem. Wanneer we dan de vraag zouden stellen wat we moeten doen indien iemand getroffen is door een bliksem, blijft het meestal opvallend stil, een reden te meer om even stil te staan bij dit item.

lees meer »

Vijftien tips voor correct gebruik van zonnecrème

nieuws 21/06/2016

Een goede zonnebrandcrème beschermt uw huid tegen verbranden en huidveroudering, en dus ook tegen huidkanker. Op voorwaarde dat u de juiste crème op de juiste manier gebruikt. Zonnebrandproducten bieden geen totale bescherming. Ieder product laat een deel van de uv-straling door.

lees meer »

Vermindert zonnecrème de vruchtbaarheid?

Vermindert zonnecrème de vruchtbaarheid?
nieuws 8/05/2016

Volgens nieuw onderzoek van vruchtbaarheidsspecialist Niels Skakkebaek van het Universitair Hospitaal in Kopenhagen zouden bepaalde chemische zonnefilters die gebruikt worden in zonnecrème een negatief effect hebben op de spermacellen en de vruchtbaarheid aantasten.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Stoom inhaleren gevaarlijk bij kinderen

Stoom inhaleren gevaarlijk bij kinderen
nieuws 1/04/2016

Wanneer uw neus verstopt zit door een verkoudheid, kan stomen (het inademen van waterdamp) soms verlichting brengen. Volgens een Britse studie gepubliceerd in het British Journal of General Practice is echter niet aangetoond dat deze praktijk enig positief effect heeft.

lees meer »

Beschermingsfactor zonnebrandcrème niet altijd juist

Beschermingsfactor zonnebrandcrème niet altijd juist
nieuws 4/08/2015

Bij het merendeel van de anti-zonnebrandmiddelen (86%) staat de juiste zonbeschermingsfactor op het etiket vermeld. Bij 14% was de zonbeschermingsfactor lager dan op het etiket stond. Dat zegt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit na onderzoek onder 58 anti-zonnebrandproducten.

lees meer »

No Kids Zone

nieuws 26/04/2015

"Het zal ons niet overkomen - Ik draaide mij slechts één seconde om - Ik wist niet dat water uit de kraan zo heet kon zijn..." Veel gehoorde opmerkingen, maar daarmee voorkomt u geen brandwonden bij kinderen.

lees meer »

Hoe brand door elektriciteit vermijden?

nieuws 12/12/2014

Een elektrisch defect ligt in ons land aan de basis van 1 op 3 branden. Vrijwel alle elektrische apparaten produceren warmte. Daardoor kan brand ontstaan. Met de juiste maatregelen kunt u dit voorkomen

lees meer »

Warm water is geen heet water

Warm water is geen heet water
nieuws 3/08/2014

Jaarlijks worden in de 6 Belgische brandwondencentra 300 kinderen opgenomen met ernstige brandwonden; meer dan 200 kinderen zijn jonger dan 5 jaar.

lees meer »

Zonnebank en gezondheid gaan niet samen

nieuws 15/06/2014

De pas opgerichte Alliantie voor de Preventie van Huidkanker, een initiatief van de Stichting tegen Kanker, roept de overheid op om een strenger wettelijk kader op te stellen voor de controles van zonnebanken.

lees meer »

Knalvuurwerk eist veel vingers

Knalvuurwerk eist veel vingers
nieuws 1/03/2014

Op 31 december en 1 januari kwamen in Nederland 700 vuurwerkslachtoffers op een Eerste Hulpafdeling van een ziekenhuis terecht. Dat is iets minder (3%) dan vorig jaar op deze twee dagen.

lees meer »

Voorzichtig met vuurwerk

Voorzichtig met vuurwerk
nieuws 30/12/2013

Elk jaar gebeuren er rond nieuwjaar ongelukken met vuurwerk. Mannen, en dan vooral jongeren tussen de 10 tot 19 jaar, zijn de grootste risicogroep.

lees meer »

De vijf stappen van wondverzorging

nieuws 19/08/2013

U bent gevallen met de fiets, u hebt zich in de vinger gesneden of bent gebeten door een hond… De verzorging van een wond moet op een correcte manier gebeuren, want via een open wond hebben verschillende soorten microben zoals bacteriën, schimmels en virussen onbeperkt toegang tot het organisme

lees meer »

10 tips voor een veilige barbecue

10 tips voor een veilige barbecue
nieuws 23/06/2013

Meer dan de helft van de brandwonden bij het barbecuen ontstaat door het aanraken van de barbecue of de kooltjes, kinderen die tegen een barbecue aanlopen of een barbecue die omvalt. Afstand houden is dus van belang.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram

[ X ]

Blijf op de hoogte!

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.



Nee, bedankt