Rookmelders in alle huizen verplicht vanaf 2020

Laatst bijgewerkt: januari 2017
123m-man-rookmelder-veeilig-01-17.jpg

nieuws Alle woningen moeten vanaf 2020 verplicht met rookmelders uitgerust zijn. In het Vlaams Parlement is daarover een voorstel van decreet ingediend.
Op dit moment is een rookmelder wettelijk verplicht voor wie een nieuwbouwwoning afwerkt of een bestaande woning renoveert. Ook voor de meeste huurovereenkomsten en woningen die aangekocht worden via een sociale lening geldt deze verplichting. Voor andere woningen geldt die verplichting echter niet.

Algemene verplichting
Een onderzoek uit 2014 maakte duidelijk dat Vlaanderen aan de staart van het Europese peloton bengelt wat betreft brandveiligheid. Cijfers bewijzen bovendien dat een algemene verplichting levens redt.
In Noorwegen is er bijvoorbeeld een daling van 2,2 doden per miljoen inwoners bij woningbrand sinds de invoering die reeds dateert van 1991. In 2015 zijn Frankrijk en verschillende Duitse deelstaten dezelfde weg ingeslagen.

Zie ook:
Wanneer en hoe moet u een rookmelder installeren?
http://www.gezondheid.be/index.cfm?art_id=17050&fuseaction=art
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram