biologische therapie

Griepvaccin voor zwangere vrouwen

Griepvaccin voor zwangere vrouwen
nieuws 10/10/2008

De Britse regering overweegt, na een nieuwe studie in Bangladesh, gepubliceerd in het gezaghebbende New England Journal of Medicine, om het griepvaccin ter beschikking te stellen voor zwangere vrouwen.

lees meer »

Algemene vaccinatie tegen rotavirus is te duur

nieuws 14/12/2007

In opdracht van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) voerde het Centrum voor Evaluatie van Vaccinaties (Universiteit Antwerpen) een kosten-effectiviteits analyse uit van een algemene vaccinatie tegen het rotavirus.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Tweede vaccin tegen rotavirus

nieuws 29/07/2007

Vorig jaar kwam in België een eerste vaccin tegen rotavirus op de markt, Rotarix®. Vanaf 1 juni 2007 is er een tweede vaccin: Rotateq®. Beide vaccins zijn bestemd voor toediening via de mond.

lees meer »

Basisvaccinatieschema voor kinderen 2007

dossier 29/05/2007

Vanaf januari 2004 worden nieuwe vaccins gratis ter beschikking gesteld. Voor het eerst wordt hierbij een hexavalent vaccin aangeboden voor de zuigelingen, waardoor het aantal prikken voor het basisvaccinatieschema verminderd wordt.

lees meer »

Hepatitis A: nooit te laat om te vaccineren

nieuws 26/10/2006

Hepatitis A is een besmettelijke leverontsteking. Het is een heel vervelende ziekte, vooral voor volwassenen. Het herstel kan verschillende maanden in beslag nemen, en in bepaalde gevallen is er een risico op overlijden (1/1000).

lees meer »

Onderzoek naar Obesitasvaccin

nieuws 31/08/2006

Onderzoekers van het Scripps Research Institute in La Jolla, California, hebben de eerste gunstige tests bij ratten uitgevoerd met een experimenteel vaccin tegen obesitas.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram