Lagere sterftekans met griepprik

optrekken-flacon4.jpg

nieuws Ouderen die zich ieder jaar laten vaccineren tegen griep hebben een 24% verminderde kans om te overlijden dan ouderen die dat niet doen. De eerste vaccinatie zorgt al voor een 10% lagere kans op overlijden. Dat blijkt uit onderzoek in Nederland.
Ouderen die elk jaar een griepprik halen blijken een 15% lagere kans te hebben om te overlijden ten opzichte van ouderen die voor het eerst een griepprik halen. In periodes van een griepepidemie is dit verschil zelfs 28%. Omgerekend betekenen deze uitkomsten dat per iedere 300 gevaccineerde personen van 65 jaar of ouder 1 overlijden werd voorkómen. Onder jaarlijks gevaccineerde ouderen werd zelfs 1 overlijden op 170 personen voorkómen.
Naast een lagere sterftekans, blijken personen met een relatief betere gezondheidstoestand die zich jaarlijks laten vaccineren een tot 33% verminderde kans te hebben om lagere luchtweginfecties te ontwikkelen en een 50% verminderde kans op een longontsteking. Gezien de resultaten is het volgens Voordouw voor ouderen belangrijk om zich ieder jaar opnieuw te laten vaccineren.

Lees ook: Griepvaccinatie: aanbevelingen door de gezondheidsraad


Laatst bijgewerkt: februari 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram