Zelfs één dosis pneumokokkenvaccin helpt

prevenar-2.jpg

nieuws Zelfs één dosis van het nieuwe geconjugeerde pneumokokkenvaccin Prevenar beschermt zuigelingen in hoge mate tegen de infectie. Reeds na één dosis voor de zevende maand waren 73% van de gevaccineerde zuigelingen beschermd tegen de infectie. Bij twee of drie dosissen voor de zevende maand waren 95% beschermd. Drie en vier dosissen volgens verschillende schema’s die startten voor de zevende maand, leverden een bescherming van 98 tot 100% op.
Ook wanneer de inenting later gebeurde, was er een zeer goede bescherming. Eén enkele dosis tussen 12 en 23 maanden gaf een bescherming van 93%, één dosis op 24 maanden of later gaf een bescherming van 94%.
In ons land wordt het pneumokokkenvaccin toegediend in drie dosissen op de leeftijd van 2 maand, 4 maand en 12 maand. Kinderen jonger dan 2 jaar die nog niet volledig zijn gevaccineerd, moeten zo snel mogelijk gevaccineerd worden. Vanaf begin 2007 zal het vaccin gratis ter beschikking gesteld worden.

Lees ook: De pneumokok: een gevreesde bacterie

bron: Lancet 2006; 368: 1469-70

Laatst bijgewerkt: februari 2021
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram