alcohol

Ongezond gedrag moeilijk te veranderen

nieuws 6/01/2006

Ongezond gedrag - roken, ongezonde voeding en een tekort aan lichaamsbeweging - komt vaker voor bij mensen uit de lagere sociaal-economische groepen, dan bij mensen die tot de hogere sociaal-economische groepen behoren.

lees meer »

Geen slaapmiddelen boven de 60 jaar

nieuws 29/11/2005

Volgens een Canadees onderzoek bij 60-plussers wegen de voordelen van slaapmiddelen zoals zolpidem (Stilnoct®) en zopiclon (Imovane®) niet op tegen de mogelijke nadelen.

lees meer »

Ecstasy schaadt geheugen

nieuws 15/11/2005

Zware ecstasygebruikers lopen meer risico op hersenstoornissen als geheugenverlies, zelfs vijf maanden nadat ze met hun gebruik van het genotsmiddel gestopt zijn.

lees meer »

Cannabis gevaarlijk, maar veel minder dan alcohol

nieuws 4/10/2005

Wie achter het stuur plaatsneemt na cannabis gerookt te hebben, loopt bijna twee (1,8) maal zoveel kans een dodelijk ongeval te veroorzaken als iemand die nuchter is. Na alcoholgebruik is die kans nog veel groter (8,5), zo blijkt uit de resultaten van een Frans onderzoek.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Pil tegen vet

nieuws 17/04/2005

De farmaceutische industrie ontwikkelt pillen tegen vetzucht. Eén van de benaderingen is een medicijn dat hulp biedt bij vermageren.

lees meer »

Alcohol even schadelijk als roken

nieuws 29/03/2005

Alcohol is een belangrijke factor in meer dan 60 verschillende aandoeningen en is de oorzaak van bijna evenveel doden en ernstige letsels als roken of verhoogde bloeddruk, zegt een internationaal team van wetenschappers.

lees meer »

Anti-katerpil is nep

nieuws 25/11/2004

De Reclame Code Commissie (RCC) heeft naar aanleiding van een klacht van STAP (Stichting Alcoholpreventie) de reclame voor de anti-katerpil KG-2 misleidend genoemd.

lees meer »

Hoe gevaarlijk is Red Bull?

nieuws 12/03/2004

Het Voedingscentrum Nederland ziet geen reden om het drinken van Red Bull af te raden. De hoeveelheid cafeïne in een blikje van het energiedrankje is niet schadelijk voor de gezondheid.

lees meer »

Jongeren, alcohol en tabak

nieuws 10/02/2004

Het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties (OIVO) heeft een onderzoek gedaan naar het tabaks- en alcoholgebruik bij 550 jongeren van 11-12 jaar, 15-16 jaar en 17-18 jaar.

lees meer »

Effect nicotinepleister overschat

nieuws 20/08/2003

Het effect van nicotinepleisters op lange termijn is veel beperkter dan tot nu toe werd aangenomen. Dat blijkt uit een Engels onderzoek bij 1686 rokers tussen 25 en 64 jaar. Ze rookten gemiddeld 15 sigaretten per dag. Ze kregen gedurende 12 weken een nicotinepleister.

lees meer »

Roken veroorzaakt geheugenproblemen

nieuws 31/05/2003

Een nieuwe studie heeft aangetoond dat roken slecht is voor de hersenen. Uit onderzoek bij zo'n 2.000 Britse volwassenen bleek dat zware rokers van middelbare leeftijd een slechter geheugen hebben dan niet-rokende leeftijdgenoten.

lees meer »
Wat denk jij?

Regelmatig bier drinken verhoogt de kans op jicht.

  • Juist
  • Fout
volgopfacebook

volgopinstagram