Europa bezorgd over toename alcoholmisbruik

nieuws De Europese Unie maakt zich zorgen over de toename van alcoholmisbruik in de diverse lidstaten van de EU. Volgens schattingen drinken 55 miljoen inwoners van de Unie, of tien procent van de totale bevolking, zo veel dat hun gezondheid daadwerkelijk risico loopt. In Europa heeft een op de vier sterfgevallen van mannen tussen de 15 en 29 jaar te maken met overmatig alcoholgebruik. Bij vrouwen in die leeftijdscategorie is de dood van één op de tien gerelateerd aan alcohol. Verkeersongevallen spelen hierbij een belangrijke rol. Jaarlijks komen in het Europa circa 10.000 mensen om bij verkeersongelukken waarbij drank in het spel was.
De Europees Commissie wil daarom campagnes tegen overmatig alcoholgebruik steunen. De EU wil zich in het bijzonder richten op jongeren. Uit diverse onderzoeken blijkt dat de Europese jeugd op steeds jongere leeftijd met alcohol in aanraking komt.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram