Duvel na hartoperatie?

nieuws Er is enige controverse ontstaan over de effecten van een glas Duvel na een hartoperatie nadat misdaadauteur Pieter Aspe voor het oog van de camera's een glas Duvel dronk, na een operatie aan de kransslagaders. Zijn hartchirurg dronk een glas mee. De arts verklaarde in Het Laatste Nieuws dat Duvels goed zijn voor Aspes cholesterol. Ze bevatten vitamine B en hebben een positieve invloed op zijn genezing. De schrijver moet wel onmiddellijk stoppen met roken, maar mag dagelijks nog twee tot drie glazen Duvel drinken per dag van zijn dokter.
De Cardiologische Liga is het daarmee helemaal niet eens. “Sommige patiënten zullen nu denken dat ze er op los mogen drinken, wat zeker niet mag. Dagelijks drie Duvels achteroverslaan is ongezond." Ook andere cardiologen raden alcoholgebruik na een operatie af. Alcohol vermindert de pompkracht van het hart.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram