Energiedrankjes neutraliseren effecten alcohol niet

vodka-red-bull.jpg

nieuws Energiedrankjes met caffeïne zoals Red Bull hebben geen effect op de gevolgen van overdreven alcoholgebruik, aldus Braziliaanse onderzoekers. Ze kunnen wel de indruk geven dat men minder dronken is, maar in feite hebben ze geen enkel effect op de resultaten van een bloed- en ademtest, noch op de resultaten van coördinatie- en visuele tests. Door het feit dat de deelnemers aan de studie zich minder moe en slaperig voelden en dus dachten dat ze minder dronken waren, bestaat zelfs het gevaar dat ze méér alcohol drinken en dus uiteindelijk nog meer dronken worden, of zich overmoedig voelen en toch met de auto gaan rijden. .
De deelnemers aan de studie waren gezonde mannen van gemiddeld 23 jaar die vodka en red bull ofwel alleen vodka te drinken kregen (telkens in combinatie met eten). Ze werden getest voor de proef en op geregelde tijdstippen tot 2 uur na de drinkproef.

bron: Alcoholism: Clinical and Experimental Research, april 2006

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram