Website moet taboe over alcoholproblemen thuis doorbreken

olifant-bekijk-het-nuchter.jpg

nieuws De Vereniging voor Alcohol- en andere Drugsproblemen (VAD) lanceert samen met de DrugLijn een nieuwe campagne om het taboe over alcoholproblemen thuis te doorbreken. ,,Ongeveer een op de tien kinderen heeft een ouder die te veel alcohol drinkt. Alcoholproblemen in het gezin zijn problematisch voor kinderen. Daarnaast vormen kinderen van ouders die te veel alcohol drinken een risicogroep om later zelf met het probleem te kampen te krijgen’’, zegt Gilles Geeraerts, stafmedewerker van de VAD.
Op de site www.bekijkheteensnuchter.be van de VAD en de DrugLijn is informatie te vinden over alcohol en alcoholproblemen. ,,Maar we willen de jongeren ook stimuleren om over die problemen te praten’’, aldus Geeraerts. ,,Erover praten helpt de kinderen een stap vooruit.’’
www.bekijkheteensnuchter.be


Laatst bijgewerkt: augustus 2019
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram