Ecstasy schaadt geheugen

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

nieuws Zxare ecstasygebruikers lopen meer risico op hersenstoornissen als geheugenverlies, zelfs vijf maanden nadat ze met hun gebruik van het genotsmiddel gestopt zijn. Dat blijkt uit een Duitse studie die werd gepubliceerd in het vakblad Addiction .
Zowel huidige als ex-gebruikers van ecstasy deden mee aan het onderzoek. In beide groepen leed ongeveer de helft aan een zogeheten cognitieve stoornis (dat is een stoornis van waarneming, taal of denken). De ecstasygebruikers hadden ook, zij het in mindere mate, last van depressie en fobieën.

In een controlegroep van druggebruikers die geen ervaring hadden met ecstasy, was veel minder of geen sprake van geheugenverlies, depressie en fobieën . Dit alles wijst er volgens de onderzoekers op dat zowel cognitieve als affectieve stoornissen terug te voeren zijn op het gebruik van ecstasy (dat met zijn scheikundige naam 3,4-methyleendioxymethylamfetamine heet).

Volgens de onderzoekers zijn de stoornissen mogelijk het gevolg van schade die ecstasy aanbrengt in de hersenen. Hoewel ecstasy een negatieve invloed heeft op het geheugen, bestaat er nog steeds geen uitsluitsel over dat de drug effectief de hersenen aantast.


Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram