alcohol

Alcohol op TV zet aan tot drinken

nieuws 27/03/2009

Mensen die op TV zien drinken – zowel in reclame als in de eigenlijke programma’s - zijn meer geneigd om zelf ook alcohol te drinken, zo blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Radboud universiteit.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.

Binge drinking verhoogt borstkankerrisico

nieuws 16/05/2007

Vrouwen die ongeveer twee flessen wijn (of een vergelijkbare hoeveelheid andere alcoholische drank) per weekend drinken, verdubbelen hun kans op borstkanker in vergelijking met vrouwen die één tot drie consumpties gebruikten, zeggen Deense onderzoekers in het European Journal of Public Health.

lees meer »

Europa bezorgd over toename alcoholmisbruik

nieuws 22/12/2006

De Europese Unie maakt zich zorgen over de toename van alcoholmisbruik in de diverse lidstaten van de EU. Volgens schattingen drinken 55 miljoen inwoners van de Unie, of tien procent van de totale bevolking, zo veel dat hun gezondheid daadwerkelijk risico loopt.

lees meer »

Cabernet Sauvignon tegen Alzheimer

nieuws 19/12/2006

Volgens nieuw onderzoek aan de Mount Sinai School of Medicine in New York zou matige consumptie (1-2 glazen per dag) van rode Cabernet Sauvignon het risico op Alzheimer kunnen verminderen.

lees meer »

Duvel na hartoperatie?

nieuws 15/09/2006

Er is enige controverse ontstaan over de effecten van een glas Duvel na een hartoperatie nadat misdaadauteur Pieter Aspe voor het oog van de camera's een glas Duvel dronk, na een operatie aan de kransslagaders.

lees meer »
Wat denk jij?

Jicht komt meestal voor ter hoogte van :

  • De wijsvinger.
  • De knie.
  • De grote teen.
volgopfacebook

volgopinstagram