Outox: een drankje tegen dronkenschap ?

outox.jpg

nieuws Na Alcohol Killer, lanceert het Luxemburgse Outox International een nieuw drankje, "Outox", waarvan beweerd wordt dat het het alcoholgehalte in bloed fors kan verminderen. Een eerste versie van het drankje werd eerder al eens op de markt gebracht door het Belgische bedrijf Lifestyle Drinks, dat in 2005 failliet is gegaan.
Outox is voorlopig alleen in Frankrijk en via het internet te koop.
Het Franse gezondheidsagentschap ANSES zegt dat er geen enkel bewijs bestaat voor het beweerde effect van het oranje drankje dat o.m. fructose en vitamine C bevat. Uit een eigen analyse van ANSES blijkt dat het nauwelijks een invloed heeft op het alcoholgehalte en dat de effecten verschillen van persoon tot persoon. Eerder besloot een wetenschappelijke studie uitgevoerd door de Universiteit van Innsbruck (Austria) dat Outox het verwijderingspercentage van geabsorbeerde alcohol niet verhoogt en dat de gezondheidsbewering verbonden aan het product wetenschappelijk niet bewezen kan worden.
De vrees bestaat dat deze drank een vals veiligheidsgevoel zal creëren bij diegene die het inneemt.


Laatst bijgewerkt: juni 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram