Anti-katerpil is nep

nieuws Reclame Code Commissie (RCC) heeft naar aanleiding van een klacht van STAP (Stichting Alcoholpreventie) de reclame voor de anti-katerpil KG-2 misleidend genoemd.
Op haar reclame-website beweerde de firma Jobacom Vof dat KG-2, als enige echte anti-katerpil, alcohol in het lichaam versneld doet afbreken. Zij adviseert de pil te gebruiken na een borrel op het werk of na een avondje stevig drinken om 's morgens weer fris op te kunnen staan. Ook kan de pil voorkomen dat iemand die onder invloed achter het stuur zit een boete krijgt of zijn rijbewijs kwijtraakt. Het slikken van de pil na de eerste ademproef verlaagt volgens de producent het bloedalcoholgehalte waardoor de tweede blaasproef op het politiebureau gunstig kan uitpakken. De producent beweerde dat de werkzame stof asparagine garant staat voor het verlagen van het bloedalcoholgehalte. De Reclame Code Commissie had de producent extra tijd gegeven om op basis van informatie van onafhankelijke onderzoek deskundigen deze beweringen over de werking van de pil te onderbouwen. De distributeur leverde echter daarvoor geen bewijs aan en om die reden werd zijn reclameboodschap veroordeeld.
Eerder al werd door verschillende wetenschappers en deskundigen de werking van anti-katerpillen in twijfel getrokken.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram