adolescent

Wie laat zich best vaccineren tegen HPV

nieuws 9/09/2011

Meisjes uit het eerste jaar van het secundair onderwijs of die geboren zijn in 1999 (die dus 12 jaar oud zijn) kunnen zich in Vlaanderen gratis laten vaccineren tegen het humaan papillomavirus (HPV).

lees meer »

Veilig eten op kamp

nieuws 13/06/2011

Een steeds terugkerend probleem op jeugdkampen zijn voedselvergiftigingen. Daarom publiceert het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen een folder met voedselveilige tips.

lees meer »

Nicotine schaadt puberhersenen

nieuws 19/05/2011

Jong beginnen met roken kan op latere leeftijd aandachtsstoornissen veroorzaken. Onderzoekers van de Vrije Universiteit van Amsterdam hebben een nieuw mechanisme ontdekt,

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Opnieuw waarschuwing tegen gebruik energiedranken

nieuws 2/03/2010

Recent waarschuwde de Belgische Hoge Gezondheidsraad tegen de zg. energiedranken. Eén van de gesignaleerde problemen is de combinatie van energiedranken met alcoholhoudende dranken, waardoor ze niet meer voelen dat ze dronken zijn en meer risico’s nemen, zoals dronken rijden.

lees meer »

Jongeren steeds meer risico op gehoorschade

nieuws 18/11/2009

Ruim 40 procent van de Nederlandse jongeren dreigt gehoorproblemen te krijgen doordat ze luisteren naar te harde muziek. Tien procent loopt waarschijnlijk zelfs het risico op zeer ernstige en blijvende schade.

lees meer »

Steeds meer studenten hebben psychische problemen

nieuws 11/05/2009

Steeds meer studenten kampen met psychologische problemen als faalangst, depressies en persoonlijke crisissen. Aan de universiteiten van Hasselt, Gent en Antwerpen spreekt men van een opmerkelijke toename de jongste jaren.

lees meer »

Minderjarige mag zelf arts kiezen

nieuws 6/05/2009

Een minderjarige die “in staat wordt geacht tot een redelijke beoordeling van zijn belangen” mag zelf zijn arts kiezen. Dat zegt de Nationale Raad van de Orde van Geneesheren in antwoord op een vraag van een arts. Dat schrijft het medisch weekblad de Huisarts.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram