voedingsadditief

Stoffen die weinig of geen voedingswaarde hebben, maar gebruikt worden voor de verwerking of opslag van levensmiddelen. Deze kunnen antioxidanten, conserveringsmiddelen, voedingskleurstoffen, smaakstoffen, anti-infectieuze stoffen, vervoerstoffen, hulpstoffen en andere vergelijkbaar gebruikte stoffen omvatten. Veel van deze stoffen zijn farmaceutische hulpmiddelen wanneer ze worden toegevoegd aan geneesmiddelen in plaats van aan voedingsmiddelen.

90 artikels over voedingsadditief , per
Bekijk

Verhoogt sterk bewerkt voedsel risico op kanker?

Verhoogt sterk bewerkt voedsel risico op kanker?
nieuws 21/02/2018

Een toename van 10 procent van het aandeel sterk bewerkte voedingsmiddelen in de voeding gaat gepaard met een toename van het risico op kanker met meer dan 10 procent. Dat schrijven onderzoekers van de Franse instituten INSERM, INRA en de Universiteit van Parijs in het BMJ Open.

lees meer »

Beter geen (tonijn)sushi op het menu

Beter geen (tonijn)sushi op het menu
tips 15/12/2017

Alhoewel ze een gezond imago hebben, zet u beter geen sushi en zeker geen tonijnsushi of -sashimi op uw kerst- of eindejaarsmenu. Een sushi bevat meer calorieën en is minder gezond dan het lijkt.

lees meer »

Nederlandse kinderartsen vragen verbod energiedranken

Nederlandse kinderartsen vragen verbod energiedranken
nieuws 3/12/2017

De nederlandse Vereniging van Kinderatsen NVK vraagt een verbod op de verkoop van energiedranken aan jongeren beneden de 18 jaar. De aanleiding hiervoor is een aantal gevallen van kinderen met lichamelijke klachten die uiteindelijk veroorzaakt bleken te zijn door een hoge dagelijkse inname van energiedranken.

lees meer »

Maken kunstmatige zoetstoffen dikker?

Maken kunstmatige zoetstoffen dikker?
nieuws 24/08/2017

Kunstmatige zoetstoffen hebben nauwelijks een effect op het lichaamsgewicht en zouden de Body Mass Index (BMI) zelfs licht kunnen verhogen. Bovendien zouden ze ook de kans op diabetes, een verhoogde bloeddruk en hartziekten doen toenemen. Dat schrijven Canadese onderzoekers in het Canadian Medical Association Journal.

lees meer »

Schrijf in op de gezondheid.be nieuwsbrieven

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken uw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV.

'Ga er niet vanuit dat lightdrankjes gezonder zijn'

 'Ga er niet vanuit dat lightdrankjes gezonder zijn'
nieuws 24/07/2017

Kunstmatige zoetstoffen die onder meer gebruikt worden in lightfrisdranken, zouden niet helpen om af te vallen. Integendeel, een nieuwe grootschalige studie brengt ze in verband met een hogere Body Mass Index en een verhoogd risico op cardiometabole aandoeningen zoals diabetes.

lees meer »

Bijna helft groenteconserven gesuikerd

Bijna helft groenteconserven gesuikerd
nieuws 12/02/2017

Aan bijna de helft van de groenten in pot of blik wordt suiker toegevoegd, blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse voedselwaakhond Foodwatch. De organisatie onderzocht het assortiment groenteconserven van de vier grootste supermarkten, Albert Heijn, Jumbo, Lidl en Aldi.

lees meer »

Belgische consument wil vooral veilige voeding

Belgische consument wil vooral veilige voeding
nieuws 19/07/2016

De Belgische consument vindt veilige voeding zeer belangrijk. Hij is over het algemeen zeer tevreden over de hygiëne in voedingswinkels, supermarkten en restaurants. Opmerkelijk is echter dat de Belgische consument weinig geïnteresseerd is in de voedingswaarde. Ook GGO's maken hem niet echt ongerust.

lees meer »
90 artikels over voedingsadditief , per
Bekijk
Wat denk jij?

Is lightcola ongezond?

  • ja
  • nee
pub