veiligheid

No Kids Zone

nieuws 26/04/2015

"Het zal ons niet overkomen - Ik draaide mij slechts één seconde om - Ik wist niet dat water uit de kraan zo heet kon zijn..." Veel gehoorde opmerkingen, maar daarmee voorkomt u geen brandwonden bij kinderen.

lees meer »

Wanneer beter geen tatoeage of permanente make-up?

Wanneer beter geen tatoeage of permanente make-up?
nieuws 29/03/2015

Het zetten van tatoeages brengt risico’s met zich mee. Op sommige plaatsen laat u beter geen tatoeages of permanente make-up zetten. Voor sommige mensen wordt tatoeages en permanente make-up afgeraden omwille van de potentiële risico's.

lees meer »

Hoe veilig omgaan met kleurlenzen?

Hoe veilig omgaan met kleurlenzen?
nieuws 21/03/2015

De Hoge Gezondheidsraad waarschuwt voor de risico’s verbonden aan het gebruik van kleur- en fantasielenzen: het slechte gebruik van kleur- en fantasielenzen kan zware gevolgen hebben.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Hoe brand door elektriciteit vermijden?

nieuws 12/12/2014

Een elektrisch defect ligt in ons land aan de basis van 1 op 3 branden. Vrijwel alle elektrische apparaten produceren warmte. Daardoor kan brand ontstaan. Met de juiste maatregelen kunt u dit voorkomen

lees meer »

Is uw huis kindproof?

nieuws 28/10/2014

VeiligheidNL lanceert een nieuwe app waarmee ouders van jonge kinderen kunnen checken of hun huis veilig is. De app is ontwikkeld omdat uit onderzoek blijkt dat het ontbreken van ervaring bij ouders een rol speelt bij ongevallen van hun kinderen

lees meer »

Hoe rijvaardig bent u?

Hoe rijvaardig bent u?
nieuws 7/10/2014

In 2030 is meer dan 25% van de autobestuurders ouder dan 65 jaar. Dit heeft ook een weerslag op de ongevallenstatistieken. Terwijl in 1992 nog 1 op 7 (17%) verkeersslachtoffers 65 jaar of ouder was, is dit nu meer dan 1 op 5 (23%).

lees meer »

Meer aandacht voor verdrinkingsgevaar kinderen

nieuws 17/09/2014

In een periode van twee jaar kwamen in Nederland 82 kinderen in verdrinkingsgevaar. Van hen zijn 23 kinderen overleden. Dat publiceren onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.

lees meer »

Veilig achter op de fiets

Veilig achter op de fiets
nieuws 24/08/2014

Jaarlijks moeten er in Nederland gemiddeld 4000 kinderen tot en met 12 jaar oud naar de dokter na een spaakbeknelling. Dat betekent dagelijks meer dan 10 kinderen. Bij ruim een derde van de kinderen ging dat gepaard met een beenbreuk,

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram