Helm op bij wintersporten helpt ernstig hoofdletsel voorkomen

123-jongen-skihelm-170-11.jpg

nieuws Een hoofdblessure blijft een veel voorkomende blessure bij wintersporten. Het dragen van een helm vermindert de kans op een hoofdletsel met maar liefst 35%. In 2013 werden in Nederland circa 2.000 wintersporters in ziekenhuizen behandeld voor een blessure door skiën of snowboarden. Hiervan heeft zo'n 5% hoofdletsel. Daarnaast worden er nog veel blessures in het buitenland behandeld.

Het Nederlandse Veiligheid.nl heeft samen met skiverenigingen de campagne 'Gebruik je kop, Helm op' gelanceerd om skiërs en snowboarders erop te wijzen dat ze altijd een helm moeten dragen om de kans op ernstig hoofdletsel te verminderen.
Snel inschatten hoe ernstig het hoofdletsel is? Met de ‘Hoofdletsel Sport’ app willen VeiligheidNL en haar partners ervoor zorgen dat sporters en anderen op de piste bij hoofdletsel snel kunnen inschatten of het verantwoord is om iemand door te laten sporten en of het nodig is om medische hulp in te schakelen. De app is gratis te downloaden in de App Store en in Google Play.

Laatst bijgewerkt: november 2014

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram