Is uw huis kindproof?

nieuws VeiligheidNL lanceert een nieuwe app waarmee ouders van jonge kinderen kunnen checken of hun huis veilig is. De app is ontwikkeld omdat uit onderzoek blijkt dat het ontbreken van ervaring bij ouders een rol speelt bij ongevallen van hun kinderen. De app geeft praktische veiligheidstips en koopadvies waarmee de veiligheid in huis kan worden vergroot.

Uit onderzoek van VeiligheidNL onder ouders van slachtoffertjes blijkt dat het ontbreken van ervaring de grootste oorzaak is van ongevallen. Jaarlijks worden 23.000 kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 4 jaar behandeld op een Eerste Hulpafdeling na een ongeval in of om het huis”. Twee derde hiervan is het gevolg van een val van bijvoorbeeld een trap of hoogslaper. Andere letsels die regelmatig voorkomen zijn letsels als gevolg van een beknelling en verbranding.

De app komt tegemoet aan de informatiebehoefte van aanstaande ouders en ouders met kinderen tot 4 jaar. Met deze app kunnen ouders in een oogwenk checken wat ze kunnen doen om het in huis veilig te maken voor hun kind. Afhankelijk van de leeftijd van het kind worden per ruimte in het huis (zoals bijvoorbeeld de woonkamer en de babykamer) veiligheidstips en koopadviezen gegeven.

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram