pijn

Antibiotica tegen rugpijn?

nieuws 5/06/2013

Volgens een Deense studie gepubliceerd in het European Spine Journal hebben sommige vormen van lage rugpijn mogelijk te maken met een bacteriële infectie.

lees meer »

Hernia op MRI-scan geen verband met pijnklachten

nieuws 12/05/2013

Pijnklachten bij patiënten die eerder een lage-rughernia hadden, hangen niet altijd samen met een zichtbare hernia op de MRI-scan. Dat schrijven onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en Medisch Centrum Haaglanden (MCH)

lees meer »

Voorzichtig met Voltaren

nieuws 4/04/2013

Voltaren en andere ontstekingsremmers op basis van Diclofenac (zoals Cataflam, Diclofenac, Motifene en Polyflam) verhogen het risico op een hartinfarct of een beroerte met 40 tot 60 procent.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Pijnstillers vaak oorzaak hoofdpijn

nieuws 12/11/2012

Hoofdpijn is vaak te wijten aan overmatig gebruik van pijnstillers. Dat blijkt uit een rapport van het Britse National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE).

lees meer »

Hoe pijn meten?

nieuws 17/10/2012

Om pijn goed te kunnen behandelen moet eerst duidelijk zijn hoe ernstig de pijn is. Daarvoor zijn een aantal meetinstrumenten uitgewerkt.

lees meer »

Ken uw pijn

nieuws 16/10/2012

Naar schatting zou zowat 3 miljoen Belgen aan chronische pijn lijden. Chronische pijn kan een enorme impact hebben op de levenskwaliteit,en het dagelijks functioneren van de patiënt:

lees meer »

Rugproblemen door rugzak

nieuws 10/05/2012

Volgens een Spaanse studie gepubliceerd in het vakblad Archives of Disease in Childhood zou één op vier Spaanse schoolkinderen rugklachten hebben ten gevolge van een te zware rugzak.

lees meer »

Kankerpatiënt lijdt vaak onnodig pijn

nieuws 4/04/2012

Ruim 40% van de kankerpatiënten heeft onnodig pijn. Als patiënten en zorgverleners meer over pijn weten en hierover met elkaar praten, dan kunnen zij de klachten samen beter aanpakken.

lees meer »
Wat denk jij?

Jicht komt meestal voor ter hoogte van :

  • De wijsvinger.
  • De knie.
  • De grote teen.
volgopfacebook

volgopinstagram