Gerelateerde artikels
Recept: andijviesla met geitenkaas

recepten De combinatie van knapperige andijvie, zoete paprika, romige geitenkaas en een honing-mosterdvinaigrette zorgt voor een perfect evenwicht tussen fris, hartig en zacht. Een echte smaakbom en ideaal als lichte lunch of bijgerecht.
Andijviesla met geitekaas
Ingrediënten
2 rode paprika, 1 andijvie, 1 rode ui, 5 eetl zonnebloemolie, 2 eetl (appel)azijn, 1 theel honing, 1 theel mosterd, enkele takjes bieslook, 150g verse geitenkaas, zout en versgemalen peper
Bereiding
- Verwarm de grill of oven voor op 220°C. Leg de paprika’s op een grote ovenschaal en zet ze in het midden van de oven tot ze er geblakerd uitzien. Draai ze regelmatig om. Haal ze uit de oven en stop ze 10 minuten losjes in een plastic zakje. Snijd ze open, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen.
Maak een vinaigrette met de olie, azijn, honing, mosterd, zout en peper, en giet dit over de paprika’s. laat een half uurtje trekken.- Maak intussen de andijvie schoon, snijd in smalle reepjes en sla ze droog met de slacentrifuge.
Snijd de ui in smalle reepjes en snipper de bieslook. Meng de andijvie met de paprika en de ui.
Snijd de kaas in blokjes en roer deze voorzichtig door de sla. Bestrooi met bieslook.- Serveer met grote toastjes of croûtons met een gepocheerd eitje.
Bron:
Recept uit het boek ‘Groentje’ van de Nederlandse culinaire auteur Alma Huisken.