pijn

Hard lachen is goede pijnstiller

nieuws 5/07/2022

Hard lachen is een goede pijnstiller, zo blijkt uit een experiment van de universiteit van Oxford dat verschenen is in het tijdschrift Proceedings of the Royal Society B.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Pijn bespreekbaar maken, helpt

nieuws 5/07/2022

Eén op vier Belgen krijgt eens in zijn of haar leven te maken met pijn die langer aanhoudt dan 6 maanden. Ongeveer 200.000 mensen in België leven voortdurend met chronische pijn.

lees meer »

Rugpijn: blijf bewegen

nieuws 5/07/2022

Zeven op tien Belgen krijgt ooit te maken met lage rugpijn. Gelukkig verdwijnen die pijnen bij de meeste mensen spontaan binnen de 6 weken.

lees meer »

Veilig tillen

nieuws 5/07/2022

Houd de rug altijd zo recht mogelijk, til nooit iets met holle of kromme rug. Bij het verplaatsen van een zwaar voorwerp moet u er zo dicht mogelijk bij staan,

lees meer »

Hoe brandwonden verzorgen?

nieuws 10/10/2022

De eerste regel bij brandwonden is altijd: aDe verdere verzorging is afhankelijk van de ernst of graad en de omvang van de wondefkoelen met lauw zachtstromend leidingwater.

lees meer »

Een kwart van Belgen lijdt aan chronische pijn

nieuws 20/08/2019

Eén op de vijf Europeanen lijdt aan chronische pijn en in België ligt dat cijfer zelfs nog hoger: niet minder dan 2,9 miljoen Belgen of 27,2% zegt aan chronische pijn te lijden. 73% van hen ervaart zelfs pijn iedere dag.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram