Campagne ‘Leg je niet neer bij rugpijn’

123-p-vr-werk-rug-pijn-170-5.jpg

nieuws Uit onderzoek blijkt dat zeven op tien ooit lage rugpijn krijgt. En bijna een op vijf Vlamingen heeft het voorbije jaar lage rugpijn gehad. Gelukkig gaat het meestal over onschuldige rugpijn. Bij meer dan vier vijfde van de mensen met lage rugpijn wordt er geen ernstige lichamelijke oorzaak gevonden. De pijn verlichten is dus de boodschap.

Onschuldige rugpijn gaat bijna altijd weer vanzelf weg binnen zes weken. Mensen die ooit rugpijn hebben gehad, hebben wel een grotere kans om later opnieuw een periode van rugpijn door te maken.

Met de campagne 'Leg je niet neer bij rugpijn, blijf bewegen' focust het socialistische ziekenfonds op het belang van bewegen als je rugpijn hebt. Lage rugpijn is niet zoals een blessure aan je voet of knie waarbij je verplicht moet rusten. De pijn verdwijnt net sneller door rond te wandelen en je dagelijkse routinetaken te blijven uitvoeren. Dit zijn rustige en lichte taken zoals lichte huishoudelijke werkjes of spelen met de kinderen. Ook recreatieve sporten zijn goed. Verlicht de pijn met een warme douche of een kersenpitkussen en eenvoudige stretchoefeningen. Rugpijn is dan ook een heel normaal verschijnsel waar iedereen wel eens last van heeft.

Laatst bijgewerkt: augustus 2013

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram