Nieuwe behandeling neuspoliepen

nieuws De dienst Neus- Keel- en Oorheelkunde van het UZ Gent heeft een nieuwe behandeling voor neuspoliepen op punt gesteld. Ruim 4% van de bevolking heeft last van neuspoliepen of goedaardige zwellingen van het neus- of sinusslijmvlies. Ze leiden tot neusverstopping, slijmen in de keel, drukkende hoofdpijn, verlies van geur en smaak. Deze patiënten hebben heel vaak ook astma.

De nieuwe behandeling maakt gebruik van anti-IgE injecties, een geneesmiddel dat vandaag al gebruikt wordt bij patiënten met ernstig ongecontroleerd astma. Door deze injecties wordt de aanmaak van immunoglobuline E (IgE), dat de ontsteking in het neus- of sinusslijmvlies veroorzaakt, afgeremd. Bij 75% van de patiënten verkleinden de neuspoliepen na vier maanden met telkens één inspuiting per maand, en heeft de patiënt opmerkelijk minder poliep- en astmasymptomen.


Laatst bijgewerkt: maart 2022
Ga op 4 februari naar de bioscoop! Ga op 4 februari naar de bioscoop!
Stichting tegen Kanker

Want op Wereldkankerdag schenkt de bioscoopsector 1 euro van elke verkocht filmticket aan Stichting tegen Kanker. Dus rep je die dag met familie en vrienden naar de bioscoop!

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram