griep

Wat kan je doen als je griep hebt?

Wat kan je doen als je griep hebt?
dossier 15/01/2021

Griep gaat meestal vanzelf over. De koorts en pijn verdwijnen meestal na drie tot vijf dagen. Maar een volledig herstel kan één tot twee weken duren. Er bestaan spijtig genoeg geen efficiënte geneesmiddelen om griep te behandelen.

lees meer »

Moeten kinderen gevaccineerd worden tegen de griep?

nieuws 14/01/2021

Er gaan wereldwijd steeds meer stemmen op om ook (jonge) kinderen tegen griep te vaccineren. In de Verenigde Staten wordt al sinds 2004 aanbevolen om alle kinderen vanaf de leeftijd van zes maanden tot 18 jaar tegen griep te vaccineren.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Waarom is griep erger bij zwangere vrouwen?

nieuws 24/05/2022

In ons land worden alle zwangere vrouwen aangeraden om zich te laten vaccineren tegen de griep. Zwangere vrouwen hebben namelijk een verhoogde kans op een infectie en de infectie kan ernstiger zijn.

lees meer »

Griep in aantocht

nieuws 5/01/2021

Ze heeft langer op zich laten wachten dan normaal, maar de eerste gevallen van griep in ons land zijn gesignaleerd. Verschillende indicatoren wijzen erop dat het griepseizoen is begonnen.

lees meer »

Hoe gevaarlijk is griep?

Hoe gevaarlijk is griep?
dossier 14/01/2021

Voor de meeste mensen is griep een goedaardige ziekte. Bij bepaalde risicopersonen kunnen er echter ernstige complicaties optreden, zoals een longontsteking, die zelfs dodelijk kunnen zijn.

lees meer »

Griepvaccinatie ook voor zwangere vrouwen

nieuws 15/01/2021

Zwangere vrouwen moeten zich zeker laten vaccineren tegen de seizoensgriep. Wie zwanger is, heeft minder weerstand tegen infecties en zo kan griep bij een zwangere vrouw erger zijn en meer complicaties veroorzaken, zoals een longontsteking.

lees meer »

Griep verhoogt 100 keer kans op longontsteking

nieuws 5/01/2021

Het is al lang geweten dat een griepinfectie de kans op een longontsteking door een extra infectie met pneumokokken sterk verhoogt. Dat is trouwens een van de redenen waarom oudere mensen wordt aangeraden om zich elk jaar tegen de griep te laten vaccineren.

lees meer »

Consensus griepvaccinatie 2010

nieuws 5/02/2019

In deze consensustekst, opgesteld door een ad hoc werkgroep, willen we een antwoord geven op enkele veelgestelde vragen en enkele mogelijke misverstanden in verband met griep uit de weg ruimen.

lees meer »

Tegen griep werken antibiotica niet

nieuws 14/01/2021

Griep (en de meeste andere infecties van de bovenste luchtwegen, zoals een verkoudheid) wordt veroorzaakt door virussen. Antibiotica werken alleen tegen bacteriën ...

lees meer »

Mexicaanse griep: hoe voorkomen en behandelen?

Mexicaanse griep: hoe voorkomen en behandelen?
dossier 20/02/2019

De varkensgriep zoals we ze kennen uit 2009 werd veroorzaakt door een nieuw griepvirus van het type H1N1 dat van mens op mens kan worden overgebracht. In dit dossier geven we je alle informatie over preventie en behandeling.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram