Deelname griepprik zeer laag onder medewerkers gezondheidszorg

123-vaccin-toedienen-spuit-man-170-10.jpg

nieuws In de winter van 2012/2013 ontving gemiddeld 13% van de medewerkers in de gezondheidszorg de griepprik. Dit blijkt uit een onderzoek van het RIVM onder vijfenveertig ziekenhuizen in Nederland. In ons land zou naar schatting 20 à 30% van het ziekenhuispersoneel gevaccineerd zijn, met grote verschillen tussen de ziekenhuizen onderling.

Uit eerder onderzoek is gebleken dat griepuitbraken in ziekenhuizen veroorzaakt én verspreid kunnen worden door ziekenhuispersoneel. Een griepprik kan de besmetting van (kwetsbare) patiënten met een verminderde weerststand beperken.

In de Vlaamse griepcampagne wordt dit jaar extra aandacht besteed aan het personeel in ziekenhuizen. Volgens griepcommissaris Marc Van Ranst kunnen "personen die beroepshalve voor risicogroepen zorgen, bijvoorbeeld in een ziekenhuis, woonzorgcentrum of als thuisverpleegkundige, door griepvaccinatie niet enkel zichzelf, maar ook de mensen voor wie ze zorgen tegen de griep beschermen.”


Laatst bijgewerkt: januari 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram