Grote verschillen bij echinacea supplementen

nieuws Supplementen die het plantje echinacea bevatten, zouden beschermen tegen griep en verkoudheid. Maar de concentratie echinacea extract in supplementen verschilt enorm per merk en de prijzen lopen sterk uiteen. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Consumentenbond.

De Consumentenbond onderzocht de inhoud van 13 gangbare echinacea preparaten en keek daarbij naar het gehalte van enkele typerende bestanddelen, de prijs per tablet/capsule, de prijs per 1 milligram werkzame stof in echinacea en de aanbevolen minimum en maximum dosering per dag. In bijna alle geteste supplementen zit ongeveer hetzelfde type extract, maar de prijs die consumenten betalen per milligram werkzame stof, loopt sterk uiteen.

Behalve in de prijs, zitten er ook grote verschillen in de aanbevolen dosering bij de verschillende merken. Of dit goed of slecht is, is moeilijk te zeggen, aangezien wetenschappers nog altijd verdeeld zijn over de beschermende werking van echinacea.

Lees ook: Grote verschillen bij echinacea supplementen - reactie


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram