Griep verhoogt 100 keer kans op longontsteking

123-dr-rx-man-ouder-long-170_08.jpg

nieuws Het is al lang geweten dat een griepinfectie de kans op een longontsteking door een extra infectie met pneumokokken sterk verhoogt. Dat is trouwens een van de redenen waarom oudere mensen wordt aangeraden om zich elk jaar tegen de griep te laten vaccineren. Maar hoe groot dat risico is, was tot nu toe niet precies gekend. Aan de hand van wiskundige modellen gebaseerd op gegevens over griep- en longontstekingen tussen 1989 en 2009 in de Amerikaanse staat Illinois komen onderzoekers van de University of Michigan nu tot het besluit dat de kans op een longontsteking door pneumokokken na een griepinfectie bijna 100 keer hoger ligt, vooral in de eerste week na het begin van de griep. Tijdens een griepepidemie zou ruim 40% van de longontstekingen een gevolg zijn van de griep.

Het onderzoek verscheen in Science Translational Medicine.

Laatst bijgewerkt: januari 2021
Gaat je kind gezond de winter tegemoet? Gaat je kind gezond de winter tegemoet?
Vibovit

Ben jij ook vaak bezorgd over de hoeveelheid vitamines en voedingsstoffen die je kind binnen krijgt ? Fysieke en mentale groei vraagt veel energie. Er is een makkelijke manier om te voorzien in die behoefte.

Ontdek het hier

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram