Griep in aantocht

123-vr-keelpijn-ziek-koorts-drank-griep-170-11.jpg

nieuws Ze heeft langer op zich laten wachten dan normaal, maar de eerste gevallen van griep in ons land zijn gesignaleerd. Verschillende indicatoren wijzen erop dat het griepseizoen is begonnen. Van een epidemie is nog geen sprake. Griepcommissaris Marc Van Ranst verwacht de piek van de jaarlijkse griepepidemie eind februari. Dat betekent dat er in maart ook nog sprake zal zijn van griep.

Het is een normale griep, zegt Van Ranst. ‘Uit Spaanse gegevens weten we dat ze niet licht of niet bovenmatig ernstig is.’
Uit gegevens van het European Influenza Surveillance Network (EISN) blijkt dat de griep in verschillende Europese landen sinds eind januari in opmars is. Kinderen onder 15 jaar blijken tot nu toe de belangrijkste getroffen groep te zijn.

Meer info
www.degrotegriepmeting.nl/
www.eurosurveillance.org/ViewArticle.aspx?ArticleId=20686


Laatst bijgewerkt: januari 2021
Je Groeipakket via Infino? Kinderspel! Je Groeipakket via Infino? Kinderspel!
Infino

Jouw startbedrag en Groeipakket, tijdig en correct uitbetaald, zonder gedoe, mèt goed advies en duidelijke info? Dat kan bij Infino. Bovendien maak je de wereld zo nog een stukje duurzamer.

Vraag je startbedrag aan in 1, 2, 3!

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram