chemische stoffen en medicatie

Cardiovasculaire risico van ADHD-geneesmiddelen

nieuws 20/05/2006

De FDA stelt voor om op de verpakking van geneesmiddelen tegen ADHD (met name methylfenidaat zoals Rilatine en Concerta en bepaalde amfetamines) een waarschuwing te plaatsen over risico’s voor hart- en vaatziekten.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Hoestwerend middel gebruikt als drug

nieuws 2/05/2006

Volgens onderzoek van het VPRO radioprogramma Noorderlicht gebruiken Nederlandse jongeren op grote schaal hoge dosissen hoestsiroep met als werkzame stof dextromethorfan (DXM) als drug.

lees meer »

Vragen over contraceptieve plakker

nieuws 12/04/2006

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft een waarschuwing gepubliceerd omtrent de contraceptieve transdermale plakker Ortho Evra (in ons land gecommercialiseerd onder de naam Evra®)

lees meer »

Inhaleerbaar insuline op komst

nieuws 15/03/2006

Zowel de Europese commissie als de Amerikaanse Food & Drugs Administration hebben een inhaleerbare vorm van insuline ter behandeling van volwassenen met diabetes type 1 en type 2 goedgekeurd.

lees meer »

Pijnstillers tijdens borstvoeding

nieuws 27/02/2006

Soms is een pijnstiller nodig bij een vrouw die borstvoeding geeft. In de bijsluiters van vele geneesmiddelen wordt vermeld dat het geneesmiddel in de moedermelk terechtkomt

lees meer »

Wijziging terugbetaling fibraten

nieuws 4/01/2006

Vanaf 1 november 2005 is de terugbetaling van de specialiteiten op basis van een fibraat (allemaal in categorie b) niet meer onderworpen aan een voorafgaand advies van de adviserend-geneesheer, maar aan een controle achteraf.

lees meer »

Geen slaapmiddelen boven de 60 jaar

nieuws 29/11/2005

Volgens een Canadees onderzoek bij 60-plussers wegen de voordelen van slaapmiddelen zoals zolpidem (Stilnoct®) en zopiclon (Imovane®) niet op tegen de mogelijke nadelen.

lees meer »

Problemen met anticonceptiepleister

nieuws 26/11/2005

In de Verenigde Staten heeft de producent van de populaire anticonceptiepleister Ortho-Evra, Johnson and Johnson, gewaarschuwd voor de te hoge concentraties hormonen die worden vrijgegeven, ...

lees meer »

Geneesmiddelen en besturen van auto

nieuws 31/10/2005

Het Frans geneesmiddelenagentschap, l'Agence française de sécurité sanitaire des produits de santé (Afssaps), heeft beslist om op alle geneesmiddelen een speciaal pictogram aan te brengen om te waarschuwen voor eventuele problemen bij het besturen van een auto of een fiets.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram