Nieuw geneesmiddel voor de behandeling van osteoporose

Laatst bijgewerkt: maart 2019
fosavance-180.jpg

nieuws De nieuwe behandeling FOSAVANCE, koppelt 2 actieve en complementaire bestanddelen aan elkaar; Natriumalendronaat 70 mg (FOSAMAX Wekelijks) en vitamine D (colecalciferol, 2800 UI) worden gecombineerd in één wekelijks in te nemen tablet. Vitamine D insufficiëntie komt zeer vaak voor bij vrouwen in de menopauze die lijden aan osteoporose. Recente studies toonden aan dat meer dan 64% van de vrouwen in de menopauze een onvoldoende vitamine D opname hebben.
In tegenstelling tot calcium, bevatten weinig voedingsmiddelen vitamine D. Zo vindt men vitamine D bijvoorbeeld in bepaalde soorten vette vis, in eierdooiers, in lever en in oesters. Een doorsnee dieet voorziet het lichaam niet van de juiste hoeveelheid vitamine D (400 UI/ per dag).
Blootstelling aan de zon is een essentiële bron om vitamine D te verkrijgen. Talrijke factoren zoals de seizoenen, geografische ligging, het uur van de dag, de wolken, de wind, de kleding, de zonnewering en de pigmentatie van de huid beïnvloeden de hoeveelheid vitamine D dat door de huid kan worden opgenomen. Ook door veroudering verliest de huid zijn capaciteit om vitamine D te synthetiseren.
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram